Workshop Jenever maken bij Rutte

De workshop jenever maken bij Rutte begint met onze gastheer of gastvrouw, die je meeneemt door de geschiedenis van Rutte Distillers en het destillatie- en extractieproces uitlegt. 

Tijdens de rondleiding zul je verrast worden door alle mooie distillaten die Rutte nog steeds produceert. Je proeft eerst verschillende jenevers voordat je aan de slag gaat met het maken van je eigen jenever.

 Stapsgewijs zal de gastheer of gastvrouw je begeleiden door de prachtige wereld van de distillateur.

 36,00

  • Rondleiding langs de ketel en houten vaten ruimte
  • Proeven van Rutte gins, jenevers en likeuren
  • Tips om thuis de lekkerste dranken te mixen
  • Maak een eigen recept likeur of jenever uit de distillaten en extracten die Rutte zelf maakt uit fruit, kruiden of specerijen.
  • Uw flesje eigen gemaakte gin gaat mee naar huis!
  • Cadeautasje met glaasje mee naar huis
  • Tijdsduur: 3 uur in de Proefkamer

Rutte heeft een lange historie; recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Waar de industrie in de vorige eeuw zocht naar goedkopere methodes en grondstoffen, is deze “vernieuwing” aan de familie Rutte voorbij gegaan.

Gelukkig maar; hierdoor zijn oude recepturen en vakmanschap bewaard gebleven.

Ook nu de distilleerderij sinds de jaren ’90 van de twintigste eeuw niet meer in handen is van de familie Rutte, wordt de traditie in ere gehouden en distilleert men bij Rutte nog steeds op dezelfde eigenzinnige wijze als destijds voorvader Simon dat deed.

Smaak ontwikkelt zich

Ruttes uitgangspunten zijn altijd gelijk gebleven en zijn uniek in Nederland.

Geen kleurstoffen of aroma’s

Alle smaak wordt door Rutte zelf onttrokken aan fruit, kruiden en specerijen.

100% Natuurlijk

Geen hulpmiddelen om het er mooier te laten uitzien of smaken; échte amandelen, het natuurlijk rood van kersen en bessen, koffielikeur die naar koffie smaakt!

Alles uit granen

De gins en likeuren worden gestookt van pure graanalcohol, de jenevers van moutwijn en graanalcohol. Moutwijn heeft een intense graansmaak, graanalcohol is neutraler en de zachtste alcohol die voorhanden is.

Keuze voor de beste grondstoffen

Rutte kiest voor het mooiste dat voorhanden is in de natuur; de beste pijpkaneel uit Sri Lanka, jeneverbessen met het aroma van de Italiaanse zon, het fruit wordt niet ingevroren aangeleverd, maar vers verwerkt, sinaasappels en citroenen worden met de hand geschild

Workshop Jenever maken bij Rutte distilleerderij

Deel je ervaring na dit event met ons en laat een review achter voor ons.

Schrijf een review

Proefkamer Rutte Distilleerderij
Vriesestraat 130,
3311 NS Dordrecht

  • Je dient vooraf je proeverijTicket te boeken voor deze workshop jenever maken bij Rutte
  • Maximaal beschikbare plaatsen voor deze proeverij is 20 personen
  • Alleen toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar en ouder (wij zullen hier op controleren)
  • De bevestiging krijgt via E-mail van ons na reservering en betaling via de webshop (dit is je toegangsbewijs)
  • Bij onvoldoende deelnemers houden we het recht om deze proeverij te annuleren.
  • Voucher vragen we je af te geven bij binnenkomst
  • Aanbieding is exclusief andere drankjes
  • We volgen de richtlijnen van het RIVM
  • Groepsuitje: Wil je deze proeverij als groep reserveren vanaf 15 personen kan je contact met ons opnemen. mailen kan naar info@proeverijagenda.nl

Workshop jenever maken bij Rutte Distillateurs proeverij, als groepboeken vanaf 14 personen is dit mogelijk, neem dan contact met ons op info@proeverijagenda. 

Jouw proeverij hier!

NIEUWSBRIEF

blijf op de hoogte van alle
proeverijen
workshops en rondleidingen bij Proeverijagenda