combinatie
Port & Chocolade

Shocolata Whisky port En Chocolade

Port en chocolade. De Shocolata proefbox is geschikt voor het proeven met meerdere personen. We hebben zes verschillende soorten chocolade geselecteerd uit zes verschillende landen. Er zitten meerdere  chocoladeflikken in de proefbox met een opbouw van percentage van cacao van elke smaak. Leuk om in een samen meer te leren over wijn en chocolade.

In het overzicht hebben we, bij de percentages chocolade, de meest gangbare portsoorten benoemd. Zo kunnen we je nog meer een idee geven van welke wijn je kan combineren met onze chocolade.
Let wel: alles gaat natuurlijk om jouw persoonlijke ervaring en wat jij proeft, tenslotte is een smaakbeleving voor iedereen anders en  is dit een hulpmiddel om je een idee te geven van de combinatie port met chocolade.

Beleef de smaken van Shocolata, wijn en chocolade.

We wensen je veel proefplezier!

Proeven in drie stappen:

  1. Bekijk de kleur van de wijn, wat zie je. Ruik aan de wijn in je glas, neem een slok en laat het door je mond gaan. Wat proef je?
  1. Neem een stukje chocolade. Wat is de kleur van de chocolade? Ruik aan de chocolade (wat ruik je?)
  2. Neem een hap van de chocolade. Laat de chocolade smelten en goed door je mond gaan en voel de structuur van de chocolade.
    Wat proef je nu? Hoelang is het mondgevoel. Neem nu nog een slok van je drank en proef wat het effect is met de smaak van de chocolade. Hoelang is het mond gevoel?

De smaak wordt anders door de combinatie van deze twee bestanddelen.

Vergeet niet om af en toe een slok water te nemen om de smaak te neutraliseren.

Vergelijk dit met je medeproevers, de smaak kan voor iedereen anders zijn. Er is geen goed of fout!

Vietnam

Rosé port
Pas sinds 2009 erkend in Portugal. Rosé port wordt gemaakt door de rode druiven te laten afkoelen. Dit sap wordt op lage temperatuur gefermenteerd. De Rosé heeft een fruitige smaak. Kleur: roze en licht van kleur Smaakt naar: aardbei, framboos, cranberrysaus, karamel Serveertemperatuur: 4°C
(ijskoud)
73% Cacao

Venuzuela

Witte port
Gemaakt van pure en alleen witte druiven Witte port moet minimaal drie jaar op vaten rijpen en is fris van smaak. Kleur: licht als witte wijn Smaakt naar: abrikoos, citrus, geroosterde noten
Serveer temperatuur: 6-10°C
(ijskoud)

67% cacao

Papua new guinea

Ruby port
Is een mix van verschillende druivensoorten uit verschillende jaren. De smaak is fruitig en niet te zwaar; Kleur: dieprood Smaakt naar: bramen, kaneel, chocolade Serveertemperatuur: 16°C
76% Cacao

Uganda

Tawny:
bruin, zacht en complex. Rijpt 3 tot 7 jaar op houten vaten. Kleur: bruin (bruin) Smaakt naar: karamel, framboos, nootachtig, kaneel misschien ook vijgen. Serveertemperatuur: 10-14°C (koel)
80% Cacao

Ecuador

Vintage port
Dit staat voor kwaliteit: Vintage port wordt alleen in zeer goede oogstjaren gemaakt van de beste druiven. De port gaat tientallen jaren ontwikkelen op de fles. Kleur: donker, paars Smaakt naar: bramen, kaneel, chocolade Serveertemperatuur: 16°C (net onder kamertemperatuur)
85% Cacao

Jamaica

Vintage port
Dit staat voor kwaliteit: Vintage port wordt alleen in zeer goede oogstjaren gemaakt van de beste druiven. De port gaat tientallen jaren ontwikkelen op de fles. Kleur: donker, paars Smaakt naar: bramen, kaneel, chocolade Serveertemperatuur: 16°C (net onder kamertemperatuur)
90% Cacao
Scroll naar boven
NIEUWSBRIEF

blijf op de hoogte van alle
proeverijen
workshops en rondleidingen bij Proeverijagenda