Combinatie Port
en chocolade

We gaan iets dieper in op de combinatie van Shocolata-Port en chocolade. Portsoorten kunnen je nog meer een idee geven wat erbij smaakt, Let wel alles gaat natuurlijk om jouw persoonlijke ervaring en wat jij proeft,
tenslotte is een smaak beleving voor iedereen persoonlijk en is dit meer een hulpmiddel om je een idee te geven. Beleef de smaken van Shocolata-Port en chocolade.

We wensen je veel proefplezier.

Proeven in drie stappen:

  1. Ruik aan de drank in je glas, neem een slok en laat het door je mond gaan. Wat proef je?
  2. Neem een stukje chocolade. Ruik aan de chocolade (wat ruik je?).
    Neem een hap van de chocolade. Laat de chocolade smelten en goed door je mond gaan voel de structuur van de chocolade.. Wat proef nu?
  3. Neem nu nog een slok van je drank en proef wat het effect met desmaak van de chocolade doet. De smaak wordt anders door de combinatievan deze twee elementen.
  4. Vergeet niet om af en toe een slok water te nemen om de smaak te neutraliseren.

Vergelijk dit met je medeproevers, de smaak kan voor iedereen anders zijn. Er is geen goed of fout!

Venuzuela

Witte port
Wordt gemaakt van puur en alleen witte druiven Witte port moet minimaal drie jaar op vaten rijpen en heeft een frisse smaak. Kleur: licht als witte wijn Smaakt naar: abrikoos, citrus, geroosterde noten Serveertemperatuur: 6-10°C (koud)
67% cacao

Vietnam

Rosé port
Pas sinds 2009 erkent in Portugal. Rosé port ontstaat door de rode druiven koel te laten weken. Dit sap wordt bij een lage tempratuur vergist De Rosé heeft een fruitige smaak. Kleur: rozig en licht van kleur Smaakt naar: aardbei, framboos, cranberry saus, karamel Serveertemperatuur: 4°C (ijskoud)
73% Cacao

Papua new guinea

Ruby port
Is een blend van verschillende druivensoorten uit verschillende jaren. De smaak is fruitig en niet te zwaar; Kleur: diep rood Smaakt naar: bramen, kaneel, chocolade Serveertemperatuur: 16°C
76% Cacao

Uganda

Tawny:
taankleurig, zacht en complex. Rijpt op houten vaten 3 tot 7 jaar. Kleur: taan (bruinig) Smaakt naar: karamel, framboos, noot-achtig, kaneel misschien ook wel vijgen. Serveertemperatuur: 10-14°C (koel)
80% Cacao

Ecuador

Vintage port
Dit staat voor kwaliteit: Vintage port wordt alleen in zeer goede oogstjaren gemaakt van de beste druiven. De port gaat tientallen jaren ontwikkelen op de fles. Kleur: donker, paars Smaakt naar: bramen, kaneel, chocolade Serveertemperatuur: 16°C (net onder kamertemperatuur)
85% Cacao

Jamaica

Vintage port
Dit staat voor kwaliteit: Vintage port wordt alleen in zeer goede oogstjaren gemaakt van de beste druiven. De port gaat tientallen jaren ontwikkelen op de fles. Kleur: donker, paars Smaakt naar: bramen, kaneel, chocolade Serveertemperatuur: 16°C (net onder kamertemperatuur)
90% Cacao
Trustpilot ProeverijAgenda
Trustpilot
Shocolata verpakkking

Wil je de Shoclolata proefbox beleven of  wil je er iemand mee verassen?

Bestellen kan in onze webshop.

Alle verpakkingen zijn voorzien van een QR-code. Je gaat rechtstreeks naar de pagina op de website, waar je de verschillende suggesties van combinaties kan vinden.

We hebben bij de reguliere dranken een suggestie gedaan van dranken en chocolade.

LET OP: er is geen fout en er is geen goed, iedereen heeft een eigen smaakbeleving, we raden je aan om de ervaring met elkaar te delen!