Wat zijn de chocolade van Shocolata

Voor de chocolade van de Shocolata proef box hebben we gekozen voor zes verschillende pure cacao met een opbouw van percentage in de puurheid van de chocolade.

Hierdoor is het mogelijk om verschillende dranken met de chocolade te combineren. Het wat lager percentage van cacao daar in tegen de zwaarder dranken weer goed te combineren zijn met de hogere pure chocolade.

Nadat de cacaobonen geroosterd zijn, persen we er een pure pasta van, die vloeibaar wordt gemaakt. Dit proces duurt zo’n 72 uur.

Alle boxen zijn voorzien van zes flikken van elke smaak zijn er vier flikken, aan het reliëf kan je zien welke percentage de flik heeft.Voor de beste smaakbeleving adviseren wij de Shocolata proef-box op een koele 16 graden Celsius en een donkeren plaats te bewaren. Serveren kan je het beste doen op kamertemperatuur.

Venuzuela 67% Cacao

Ingrediënten: Cacaomassa, ruwe rietsuiker en cacaoboter.

Lactose vrije chocolade
Gewicht: 120 g
RUITEN

73% Cacao
Vietnam

Donkere chocolade die de zintuigen overweldigt met de uitgesproken zurige smaak van de Trinitario-cacaoboon, pittige citrustoetsen, lichte mokka en warme ondertonen van hout. Gegarandeerd door onze Cacao-Trace-experts in Bên Tre.

Ingrediënten: Cacaomassa, ruwe rietsuiker en cacaoboter.

Lactose vrije chocolade
Gewicht: 120 g
BUBBELS

Papua new guinea
76% Cacao

Deze unieke chocolade op basis van pure, gebrande cacao combineert geroosterde smaken van koffie en hazelnoot met toetsen van zowel vers als gedroogd fruit. En er is meer: onder die smaaktonen schuilen vleugjes zwarte peper en honing. Dit is dé ultieme Origins-chocolade met smaakoptimalisering vanaf de boon,
gegarandeerd Cacao-Trace.

Ingrediënten: Cacaomassa, ruwe rietsuiker en cacaoboter.

Lactose vrije chocolade
Gewicht: 120 g
VIERKANT

80% Cacao
Uganda

Een robuuste, aardse chocolade uit de rijke minerale grond in de regio van Bundibugyo. Met een volle en tegelijk evenwichtige cacao-intensiteit, vergezeld van wat bitterheid en zurigheid. Door de hoge cacaomassa en de speciale concheerwijze komen de onmiskenbare en aanlokkelijke toetsen van humus en champignon tot uiting.


Ingrediënten: Cacaomassa, ruwe rietsuiker en cacaoboter.

Lactose vrije chocolade
Gewicht: 120 g
VLAKKEN

85% Cacao
Ecuador

Donkere chocolade met bloemige toetsen, gecreëerd met Nacional-cacaobonen. De subtiele toetsen van jasmijn worden kracht bijgezet door de aantrekkelijke ondertonen van koffie en humus.

Ingrediënten: Cacaomassa, ruwe rietsuiker en cacaoboter.

Lactose vrije chocolade
Gewicht: 120 g
NOPPEN

90% Cacao
Jamaica

Ingrediënten: Cacaomassa, ruwe rietsuiker en cacaoboter.

Lactose vrije chocolade
Gewicht: 120 g
RASTER

Reseller worden

Wil jij reseller worden van de Shocolata proefbox
neem dan contact met ons op shocolata@proeverijagenda.nl

NIEUWSBRIEF

blijf op de hoogte van alle
proeverijen
workshops en rondleidingen bij Proeverijagenda