Ons verhaal

Lees het verhaal achter ProeverijAgenda, het verhaal achter een idee en passie.

Sinds 2006 heb ik van mijn grootste passie en hobby mijn werk gemaakt. Ik ben wijn uit Frankrijk en Italië gaan importeren. Al gauw werd daar olijfolie en cognac aan toegevoegd.

Tijdens mijn zoektochten naar dat ene pareltje heb ik veel wijnmakers en olijfolie producenten ontmoet.

De passie waarmee deze producenten, en al vaak generaties lang, over hun product spraken raakte mij iedere keer weer. Dit bezorgde mij veel energie en een brede lach op mijn gezicht bij het bezoeken van een producent.

Ik wilde deze beleving delen met de bezoekers van de proeverijen die ik organiseerde.  Daarbij is het altijd interessant om een proeverij te bezoeken en op zoek te gaan naar de passie van de maker.

Hierdoor is het idee om importeurs en fijnproevers samen te brengen en is het idee voor de boekingssite voor proeverij tickets ontstaan. Dit heeft geresulteerd in ProeverijAgenda, de boekingssite om een proeverij of workshop te boeken en samen met je vrienden en je geliefden. “The eXperience of Tasting” te beleven.

Het bezoeken van een wijnmaker of een brouwerij mag hier niet aan ontbreken. Ik heb rondleidingen eraan toegevoegd de ultieme beleving om de sfeer te proeven om te zien hoe iets gemaakt wordt. En hoe hard het werken is om tot een mooi resultaat te komen.

Ons doel is om zoveel mogelijk proeverijen, workshops en rondleidingen aan te bieden. Zo kan je van een gezamenlijk passie samen genieten van de verhalen en de achtergrond van een product. Proeven is beleven, en met het verhaal erachter is het dubbel genieten. Dit kan je met iedereen doen die deze passie heeft. Ik wens iedereen heel veel proefplezier en passie toe!

Huub Vandewalle

Geniet met maten!