Chefkok & vinoloog Robert Verweij

Hij gaat je in deze starterscursus meer leren over wijnen, het proeven en de verschillende wijngebieden. Hij vertelt luchtig en toegankelijk, dus geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Je krijgt dus praktische kennis waar je echt wat mee kunt

Deze basis wijncursus is vooral gericht op het genieten van wijn. Dat doe je iets meer als je meer van wijn weet en wat meer handvaten hebt over het omgaan met wijn. Een goede opstap dus voor liefhebbers die iets meer over wijn willen weten maar (nog) niet diep in de boeken willen duiken.

Je kunt aansluitend het landelijk erkende basisdiploma “Wijnvignet SDEN 1” behalen, maar dat is vrijblijvend. Ter voorbereiding op het examen kun je het lesboekje ‘Ik weet wat van wijn’ gebruiken. Dit boekje kun je bestellen op Wijn.nl en is niet verplicht bij de online cursus. Wil je na deze cursus Wijnvignet verder kun je kiezen voor de Wijnoorkonde (SDEN 2). Deze wijncursus is ook beschikbaar op CookingAcademy.nl.

Na deze cursus ken je de belangrijkste do’s en dont’s, daarnaast kun je nog beter wijnen kiezen in het restaurant of wijnwinkel. Ook ken je de belangrijkste wijnlanden en hun druiven.

Inhoud van de SDEN 1 cursus

01.

Basics

De basics van wijn: wat is de definitie en hoe wordt het eigenlijk gemaakt?

02.

Omgaan met wijn

Hier vind je de lessen over het omgaan met wijn: het bewaren, gereedschap en temperatuur.

03.

Wijnlanden

In welke wijnlanden en welke wijngebieden wordt er wijn gemaakt? Hier vind je de uiteindelijke verschillen in stijlen en druiven