Wijnreis Chablis en Champagne

Wijnreis Chablis en Champagne

Datum evenement:

19/06/2022

Tijd evenement:

11:00

Locatie evenement:

Champagne Taittinger

Wijnreis Chablis en Champagne

Tijdens deze wijntrip naar de noord Franse wijngebieden Chablis en Champagne bezoeken we twee wereld beroemde wijnhuizen; Domain Henri, Jean Marc Brocard, Taittinger en Louis Roederer.

Taittinger is een prestigieus Frans champagnehuis, eigenlijk “Champagne Taittinger” geheten. De champagne van het huis is elegant en bevat vaak een groot aandeel chardonnay. Taittinger is in 1734 opgericht in Reims door Jacques Fourneaux onder de naam Forest-Fourneaux en werd in 1932 gekocht door Pierre Taittinger.

Louis Roederer is de naam van een champagnehuis, eigenlijk “Champagne Louis Roederer” dat in Reims is gevestigd. Het huis is een van de oudste onder de champagnehuizen en werd in 1776 als Dubois Père & Fils opgericht. In 1833 erfde Louis Roederer het bedrijf en hij vernoemde het bedrijf naar zichzelf.
Roederer verkocht een groot deel van de omzet in Rusland. Een van de tsaren, ook zijn huishouding kocht Roederer, wenste een ‘eigen’ fles te zien om zich van de andere Russische klanten te onderscheiden. Daarom werd een kristallen fles vervaardigd. Dit kristal is zo sterk dat de fles geen ziel nodig heeft. Tsaar Nicolaas II van Rusland maakte Roederer tot zijn hofleverancier en het bedrijf had groot succes tot de Russische revolutie en de Amerikaanse drooglegging een groot deel van de vraag deden opdrogen.

Domaine Henri en Jean Marc Brocard  zijn eveneens twee wereldberoemde Chablis producenten. De Chablis streek ligt halverwege Parijs en Beaune. De wijngaarden liggen uitsluitend op een ondergrond van klei en kalksteen die de Chablis de typische mineralen smaak meegeeft.

We verblijven in een Luxe Hotel in Reims (Champagne) en in de Chablis streek (Laroche). De reis naar Champagne  en  Chablis  komt er globaal als volgt uit te zien:  

Programma:

Programma: 19 juni 2022
11.00 uur Aankomst Champagne Taittinger
11.15 uur Bezoek rondleiding uitgebreide proeverij
14.00 uur Luxe lunch
16.00 uur Bezoek en rondleiding Champagne Louis Roederer.
18.30 uur Inchecken Hotel – vrije middag / bezoek stad Reims
20.30 uur diner naar eigen invulling.

Programma 20 juni 2022
11.00 uur Ontvangst en rondleiding Domaine Henri Chablis
12.00 uur Uitgebreide proeverij
13.30 uur Lunch
16.00 uur Ontvangst en rondleiding Jean Marc Brocard
18.00 uur Inchecken Hotel – vrije middag / bezoek stad.
20.30 uur diner naar eigen invulling

Programma 21 juni 2022
10.00 uur terugreis

Kosten: 450,- ipv € 595,-

Wijnreis is inclusief – logies ontbijt – luxe lunch – proeverijen – rondleidingen – (exclusief diner). Vervoer met eigen auto. Uiteraard zorgen we ervoor dat we met elkaar kunnen meerijden.

6 PE-punten SVH register Vinoloog/sommelier (Cat: B)

Naar overzicht          

Evenement verlopen

Locatie evenement:

Beschikbare tickets 35 (35 Left:)
  • Champagne Taittinger
  • 9 Rue Saint-Nicaise, 5
  • Reims
  • France
Deel deze proeverij

NIEUWSBRIEF

blijf op de hoogte van alle
proeverijen
workshops en rondleidingen