Wijn & Kaas Proeverij Amsterdam

Fine-selection-of-Dutch-cheeses

Datum evenement:

05/01/2022

Tijd evenement:

11:38

Locatie evenement:

Born to taste

Wijn & Kaas Proeverij Amsterdam

Wijn & Kaas Proeverij Amsterdam

Zorgvuldig geselecteerde Nederlandse wijnen worden gecombineerd met ambachtelijke Hollandse kazen uit de regio, waardoor een harmonieus samenspel van smaken ontstaat. Een geweldige manier om kennis te maken met deze prachtige producten.

Wat maakt deze activiteit uniek?

Onze bijzondere Hollandse wijn- en kaasproeverij wordt gehouden in een prachtige setting, namelijk in de stijlvolle eetkamer in het huis van de chef. Een meertalige, doorgewinterde professional en een beroepskok met meer dan 20 jaar ervaring in de horeca.

De meermaals bekroonde Nederlandse wijnen worden professioneel gecombineerd met Nederlandse kazen die vrij onbekend zijn en niet geëxporteerd worden; bovendien zijn de kazen alleen verkrijgbaar bij speciaalzaken en op de boerderijen welke ze produceren.

Deze proeverij is speciaal ontworpen voor diegenen die graag enkele uren genieten van een bijzondere activiteit.

Tijdens deze 2 uur durende wijn- en kaasproeverij kun je een selectie fijne Nederlandse wijnen en authentieke, ambachtelijke Nederlandse kazen proeven.
Het huis is gelegen in een prachtige omgeving, namelijk in de elegante zakenwijk van Amsterdam (Zuidas) met toch het stadscentrum binnen handbereik en er heerst een relaxte sfeer.

Houd je net zoveel van kaas en wijn als wij, dan is dit dé activiteit voor jou en een leuke manier om meer te weten te komen over wijnen en kazen uit Nederland.

Wijn & Kaas Proeverij Amsterdam

Kortom een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

Wat zit erbij

 • Alle kosten en belastingen
 • Wijn, ambachtelijke kaas, vers stokbrood & gedroogd fruit
 • Volledige uitleg van de wijnen en kazen die je gaat proeven
 • Leer een wijnetiket lezen

Wat is uitgesloten?

 • Fooien, sterke alcoholische dranken, vervoer
 • Privé vervoer

 


Geboren om wijn te proeven

Wijn & Kaas Proeverij Amsterdam

De Wijnen

Tijdens de proeverij proeft u wijnen van een meermaals bekroond wijnhuis uit de regio Winterswijk.
De wijngaard begon 17 jaar geleden. Met 4 hectare wijngaard produceert het wijnhuis ongeveer 20.000 flessen per jaar.

De in Nederland geproduceerde wijnen vallen onder de term “Koel klimaat”. Dit verwijst naar wijnstreken die gespecialiseerd zijn in rassen als Chardonnay,
Pinot Noir en Sauvignon Blanc.

Witte wijnen uit koele klimaten hebben over het algemeen een hogere zuurgraad, meer citroen-limoenaroma’s en zijn doorgaans lager in alcohol, met een
merkbaar lichte body. Regio’s die nu potentieel geweldige wijnen met een koel klimaat beginnen te produceren, zijn: Nederland: Chardonnay, Pinot Gris, Müller-Thurgau. Hoewel Nederland is een kleine wijnproducent, heeft het een sterke tak van Nederlandse wijn ontwikkelde  landbouw . Momenteel heeft het land 180 commerciële  wijngaarden  die ongeveer 1,2 miljoen flessen per jaar produceren.

De regio kreeg onlangs een beschermde status (BOB, vergelijkbaar met de Franse AOC). Dit is inmiddels het zesde beschermde wijngebied van Nederland geworden.

De beschermde oorsprongsbenaming is de naam van een gebied, een specifieke plaats of, in uitzonderlijke gevallen, de naam van een land die wordt gebruikt
om een ​​landbouwproduct of een specifiek ingrediënt of product aan te duiden;

 • afkomstig uit een dergelijk gebied, stad of land,
 • waarvan de kwaliteit of kenmerken significant zijn of uitsluitend worden bepaald door de geografische locatie, met inbegrip van natuurlijke en menselijke
  factoren,
 • waarvan de productie, verwerking en bereiding plaatsvindt in het specifieke geografische gebied.

Met andere woorden, de BOB ontvangt, het gehele product wordt ambachtelijk en volledig vervaardigd (bewerkt, verwerkt en geproduceerd) in het specifieke gebied en krijgt zo unieke eigenschappen. Dit systeem is vergelijkbaar met naamgevingssystemen die over de hele wereld worden gebruikt, zoals de appellation d\’origine contrôlée (AOC) die in Frankrijk wordt gebruikt.

Sorry, Event Expired

Locatie evenement:

 • Born to taste
 • Zuidas
 • Amsterdam
 • Noord-Holland
 • Nederland

Event datums

 • 05/01/2022 17:31   -   00:00
Deel deze proeverij
Toevoegen aan agenda

Archieven

Categorieën

Meest recente berichten

Recente reacties

  nieuwsbrief

  blijf op de hoogte van alle proeverijen workshops en rondleidingen