15/12/2021
10:14
Tijdens deze portproeverij gaan we met een groepje liefhebbers aan tafel om het verschilte proeven
tussen Ruby en Tawny Port door beide types een aantal keer naast elkaar te zetten met bijpassende
kazen, chocolade en andere lekkernijen.
De standaard Ruby en Tawny types komen aan bod en ook bijzondere port zoals Colheita, Vintage,
Crusted en Late Bottled Vintage. Alle Port die wordt geschonken is van het eigenzinnige Portugese
kwaliteitsmerk Niepoort. Een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842.
Deze port workshop is geschikt voor alle leergierige wijnliefhebbers en levensgenieters. Géén wijnkennis vereist.
We doen dit een aantal keer per jaar, dus kijk gerust even bij de reviews om te zien wat eerdere deelnemers
ervan vonden.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel:
je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine
komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je
in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste
bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
in 2006 deed ik de opleiding tot gastronoom-sommelier bij de Academie voor Gastronomie.
Sinds 2011 geef ik port- en wijnworkshops. Begin 2017 volgde ik de kaascursus in het
culinair centrum Beverwijk bij Betty Koster en Robert Verwey en sloot deze succesvol af met een diploma.
Vervolgens is me gevraagd die kennis door te geven door een aantal wijnvrienden en dat heb ik
maart t/m mei 2018 gedaan en het smaakte naar meer! Doe je mee?